top of page

Om Fredrik

Skanky Fred eller Fredrik Karlsson som är hans riktiga namn. Är född och uppvuxen i arbetarstaden Norrköping, samma gata som det legendariska bandet Eldkvarn. Att komma från en arbetarstad från arbetarklassen har satt sin prägel på Fredrik och musiken. Musiken är ruff, hård och ärlig. Fredrik gjorde sin första turné endast 19 år gammal och har sedan turnérat under eget namn och med andra artister. 

Fredrik var med och startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, turnérat i norden/europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström, Mike Zito. Hans röst brukar beskrivas precis exakt som hans gitarrspel: skitig och soulig. Fredrik är också en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om Blues & Roots-musik.


Som artist och låtskrivare är Fredrik speciell, inte för att han väver in sina meningar i böljande metaforer. Utan för att han är direkt och ärlig, igenkänningsfaktorn trollbinder hans publik. Ingen blir lämnad oberörd efter en konsert. Han säger själv i en intervju "Jag hämtar min inspiration från det förföljer mig och det är ensamheten. Det där mörkret som bor i oss alla människor på ett eller annat vis." Fredrik har också gjort samarbeten med artisten "Tove Gustavsson" tillsammans skrev dom singeln "All The Things" som har fått uppmärksamhet i både radiokanaler och podcasts.

På två år har Fredrik släppt 10 låtar och en musikvideo. Varav ena singeln "Följa mina steg" blev tilldelad priset av Sveriges Radio, Östgöta hitten i oktober månad 2020. Att Skanky Fred är en succé är för många ett faktum och tillsammans med sitt Puritanerna kommer han forma bluesmusiken till något nytt och spännande. 

Fredrik har också föreläst om bluesmusik för unga och vuxna, med samma karisma och utstrålning som vid sina liveshower. 

 

IMG_0514 två.png
bottom of page