Om Fredrik

Skanky Fred eller Fredrik Karlsson som är hans riktiga namn. Är ursprungligen från arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som det legendariska bandet Eldkvarn. Att komma från en arbetarstad från arbetarklassen har satt en hård prägel på Fredrik och musiken.  Det ska vara rufft, hårt och ärligt. Fredrik gjorde sin första turné endast 19 år gammal och har sedan dess turnérat flitigt. 

Fredrik var med och startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, turnérat i norden/europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström, Mike Zito. Hans röst brukar beskrivas precis exakt som hans gitarrspel: skitig och soulig. Fredrik är på detta en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om Blues & Roots-musik.

Som artist och låtskrivare är Fredrik intressant då han i en tid där det skrivs och framförs låtar på engelska. Valde Fredrik att göra motsatsen. Att framföra och skriva musik på svenska. Som artist och låtskrivare är Fredrik speciell, inte för att han väver in sina meningar i böljande metaforer. Utan för att han är motsatsen uppriktig och ärlig, det är det som fångar hans publik mest. Ingen blir lämnad oberörd efter en konsert.

Foto: Frank Nielsen

© 2019