Jonas Backman

Surjo Benigh

Skanky Fred & Puritanerna består av förutom Skanky Fred själv, de två rutinerade och välrdsvana musikerna Jonas Backman (Trummor) och Surjo Benigh (Bas). Utan dessa två herrar hade Skanky Fred kanske aldrig fått en solokarriär. De är också mer än hälften till soundet i Skanky Fred & Puritanerna.

 

Jonas Backman

Surjo Benigh

​Jonas Backman är "The Finnish Flame" då han kommer från Österbotten i Finland.  

Jonas som kommer från Jazzvärlden har studerat på "City College of Manchester" och levde på musik i England och Sverige.  Som han beskriver själv "den bästa tiden i hans live".  Jonas har också jobbat som studiotekniker och producent. Nu är han tillbaka här i Sverige och har spelat med många lokala akter. Drivit studio och jobbat som studiomusiker. Jonas har spelat med legenden Don Felder från Eagles. 

Det är Jonas fantastiska öron som har mixat och mastrat EP:n som ligger ute på Spotify och andra medier. 

Jonas Spelar Trummor i "The Finnish Flames"

Surjo Benigh är antagligen en av Sveriges mest anlitade basister. Med en öppenhet och lyhördhet kan han spela vad som helst med vem som helst. 

Surjo Benigh är alltid redo för en ny utmaning och det är därför han anses vara en av de bästa. Hans CV är för långt för att skriva, några han har spelat/spelar med är Ulf Lundell, The Boppers, Patrik Isaksson, Totta Näslund, Pernilla Andersson, Marie Frediksson, Buddy Miller och många fler.


Surjos fantastiska kreativitet är den som har producerat EP:n.

© 2019